30 de novembre del 2017

SEMBRALLEURE: LA INFÀNCIA INUNDA ELS CARRERS

Turonianes i turonians!

Aquest cap de setmana hem participat al Sembralleure! I quin gran cap de setmana!! Teniem la voluntat de reivindicar el Dia Universal dels Drets dels Infants, i per això hem omplert els carrers de vida, educació en el lleure, i moltes activitats!

Al matí, van fer una gimcana oberta al barri per a tots els públics amb l’objectiu de conèixer els drets bàsics dels infants. Els participants feien deu proves relacionades amb deu drets i un cop superaven cada joc, rebien un conte en relació al dret que havien treballat. D’aquesta manera, al final del matí, tenien un recull deu contes i deu drets. Entre els assistents hi havia infants de les entitats, però també famílies del barri.

A la tarda, dividits per grups d’edat, els infants van tractar diferents situacions en les quals NO es compleixen els drets que havien après al matí. Els petits, a través d’escenes de pel·lícules de dibuixos animats (a la Ventafocs, per exemple, no se li respecta el dret a l’esbarjo) i els grans, amb notícies i dades reals. Al final, van cloure l’activitat amb una reflexió conjunta i van tenir temps de parlar sobre l’incompliment dels drets en diferents parts del planeta.

D’altra banda, les joves i les famílies que s’hi van voler sumar van poder participar a dues taules rodones de debat i anàlisi. En una, dos ponents del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) van dinamitzar una xerrada sobre el dret dels infants a l’educació i en l’altra, a càrrec d’Stop Mare Mortum, es va tractar els drets dels infants considerats refugiats a través d’un taller interactiu.

Globalment, doncs, va ser un dia en què infants, joves, infants, famílies i educadores van omplir de vida la Rambla de Sants, que es va convertir en un punt on els infants i tothom que s'hi va voler
sumar van poder fer-se sentir reivindicat els seus drets.

Perquè l'educació en el lleure és per a totes!!!

Us deixem amb un recull fotogràfic del dia!

Ens veiem dissabte que ve,

Les i els munis







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada